برنامه غذایی

مهدکودک دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه فردوسی

ایام هفته

صبحانه

میان وعده

شنبه

یک عدد تخم مرغ محلی آب‌پر یا سه عدد تخم بلدرچین آب‌پز

شیربادام ( حاوی سه عدد خرما و پودر کامل سنجد) یا شیر ساده +یک عدد میوه فصل

یکشنبه

پنیر(ترجیحا لیقوان تبریز) + گردو + یک لیوان شیر عسل (حاوی پودر کامل سنجد + سه عدد خرما)

یا ارده + عسل

یا ارده +شیره‌ی انگور

یک یا دو عدد میوه فصل + خشکبار سالم (مویز، کشمش، انجیر خشک و یا انواع برگه‌ها)

دوشنبه

15گرم کره (ترجیحا گاوی) + عسل

شیربادام ( حاوی سه عدد خرما و پودر کامل سنجد) + یک عدد میوه فصل

سه شنبه

خوراک لوبیا یا عدسی تهیه شده در روغن سالم ( روغن حیوانی یا روغن ارده کنجد)

یک یا دو عدد میوه فصل + خشکبار سالم (مویز، کشمش، انجیر خشک و یا انواع برگه‌ها)

چهارشنبه

کیک خانگی (تهیه شده در روغن سالم) + یک لیوان شیرعسل (حاوی پودر کامل سنجد)

یک یا دو عدد میوه فصل + خشکبار سالم (مویز، کشمش، انجیر خشک و یا انواع برگه‌ها)

اولیای گرامی، لطفا موارد زیر را مورد توجه قرار دهید:

نان مورد استفاده ترجیحا سبوس‌دار یا نان سنگک باشد.

پودر کامل سنجد به خوبی الک شده باشد تا در مخلوط شیر ذرات درشت نداشته باشد.

خشکبار مورد استفاده ترجیحا مواردی باشد که در آفتاب خشک شده باشند.

انجیر خشک را می‌توانید از شب قبل در اب حاوی مقداری گلاب خیس کرده تا در موقع خوردن راحت‌تر جویده شود. اب باقی مانده را نیز می‌توان فرزندتان همراه داشته باشد یا به عنوان ناشتا میل کند.

کیک خانگی، با پودر گندم کامل که حاوی سبوس می‌باشد، شود. برای شیرین کردن آن هم ترجیحا از شکر قهوه‌ای استفاده کنید.

آب همراه فرزندتان، آب جوشیده ولرم حاوی مقداری بسیار اندک گلاب باشد.

طرز تهیه شیر بادام:

14 عدد بادام درختی را در آب جوشانده و بلافاصله در آب سرد بیندازد تا پوسته خارجی آن به راحتی جدا شود(یا از شب قبل خیس کنید)، در مخلوط‌‌ کن به همراه یک لیوان آب جوشیده ولرم ریخته و به خوبی هم بزنید تا مخلوط حاصل کاملا شیری رنگ شود. سپس یک قاشق غذاخوری عسل + یک قاشق مرباخوری پودر سنجد را با سه عدد خرما در مخلوط‌‌ کن ریخته و به خوبی میکس کنید.

در تهیه شیر بادام می توانید به جای عسل از شکر قهوه ای استفاده کنید. (خواص آن بالا بردن سطح ایمنی بدن و رشد قامتی کودکان است).

 238 تعداد نوآموزان سال جاری